Projektiranje čistih prostora, HVAC sustava

Projektiramo čiste prostore u farmaceutskoj, medicinskoj, prehrambenoj, elektroničkoj i drugim industrijama osjetljivima na onečišćenja iz okoliša.

Prva faza projektiranja je izrada idejnog projekta (Conceptual design), a radi se u svrhu dobivanja lokacijske dozvole za građevinu.

Zatim se izvodi glavni projekt (Basic design) i dobiva se građevinska dozvola.

Slijedi izrada izvedbenog projekta (Detailed design) i počinje se sa gradnjom.

Na kraju slijedi izvedeno stanje (As-built) koje služi za dobivanje uporabne dozvole.

Svako kvalitetno proizvodno postrojenje niknulo je iz dobrih temelja, zbog čega je važna početna faza izrade idejnog projekta. Ovdje se vrši procjena investicije. Definiraju se dimenzije objekta te opseg projekta, kojeg čine proizvodni procesi, lista opreme, energenti koji će biti korišteni te potrebna infrastruktura. Idejni projekt definira i vrijeme realizacije projekta.

Svaki kvadratni metar čistog prostora predstavlja visok trošak, zbog čega je važno projektirati prihvatljiv dizajn s aspekta visine investicije. Svakom korisniku pristupamo zasebno, slušajući njegove potrebe i želje, predlažemo rješenja te projektiramo, razvijamo i realiziramo korisnikovu viziju.

Cjelokupni know-how u ovoj oblasti rezultat je vlastitog istraživanja i razvoja, što je rezultiralo brojnim referencama i proizvodima potvrđenim u praksi, koji zadovoljavaju stroge propise farmaceutske i medicinske industrije.