Laminarne kabine

Laminarne kabine osiguravaju zaštitu predmeta rada od kontaminacije u velikim radnim prostorima te su sastavni dio svakog laboratorija i suvremenog farmaceutskog pogona.
Klimaoprema Cleanroom Solutions proizvodi laminarne kabine i kabinete, mikrobiološke zaštitne kabinete, komore za vaganje/otprašivanje te brojne specijalne uređaje koji su dizajnirani u skladu sa EU GMP standardima što kupcima osigurava reputaciju proizvođača lijekova najviših standarda kvalitete.
Dizajniramo kompletne proizvodne prostore te vršimo validacije isporučene opreme potvrđujući da je oprema ispravna, u skladu sa pravilnicima, odgovarajuća za primjenu i sukladna potrebama naručioca.
Infektivne čestice, bakterije i virusi, jednostanični i višestanični heterotrofni i aklorotrofni organizmi su opasne tvari sa kojima se radi isključivo u laminar flow zaštitnim uređajima, gdje je jednolično strujanje fluida (kapljevina i plinova) u paralelnim slojevima, bez miješanja među njima i bez turbulencija.

Često je potrebno osigurati sterilno čiste uvjete tamo gdje je prostor ograničen kao i uređaji u njemu. Ljekarne i mali proizvodni pogoni nemaju razloga za brigu jer nudimo specijalne uređaje koji su „krojeni“ prema korisnikovim zahtjevima i ograničenjima koja onemogućuju primjenu standardnih uređaja. Ovisno o svojoj funkciji specijalni uređaji osiguravaju zaštitu predmeta rada, otvorenih farmaceutskih supstanci, radnu okolinu sigurnu za operatera te hlađenje recirkulirajućeg zraka.
Važno je odabrati optimalno rješenje, uz optimalne troškove. Prilikom kupnje ne dobiva se samo „goli“ proizvod već i edukacija za rad na uređaju te su osigurani servis i održavanje što će učiniti naši certificirani inženjeri i tehničari.

Trajno smo orijentirani prema kupcima čije potrebe pratimo i analiziramo sa posebnom pažnjom proizvodeći i isporučujući laminarne zaštitne uređaje za proizvodnju lijekova u obliku ampula, tableta, film tableta, kapsula, masti, gelova, emulzija, suspenzija i sirupa.